Özvegye gyászolja a férfit, aki bozótvágóval támadt a rendőrökre

Miközben a Bad Sauerbrunnban (Burgenland) történt machete-dráma nyomozása folyamatban van, az özvegy a „Krone” napilapnak nyilatkozott a tragédiáról. A cikkben bírálja a rendőrség munkáját.

Igen – annak a férfinak az özvegye vagyok, akit igazságtalanul lőttek le. Soha nem fenyegetett meg – mondja Gabriele K. a telefonban, rekedt hangon újságírói kérdésre. A 60 éves asszony mindössze négy órát aludt, és összetört, főleg, amikor arra a péntek délutánra gondol, amikor párjával, az 55 éves Erekkel összevesztek.

Mint azt mi is megírtuk, a rendőrség egy segélyhívás után érkezett ki. A német származású férfi állítólag megragadott egy bozótvágó kést és azzal támadt a rendőrökre.

Amikor a feltételezett elkövető nem volt hajlandó megnyugodni, bevetették a szolgálati fegyvereket – és halálos lövést adtak le rá. Az ezt követően elrendelt boncolás eredménye hétfő reggel még nem volt nyilvános.

Az özvegy az ő szemszögéből szeretné elmondani a történteket

A „Krone” interjújában Gabriele K. az ő szempontjából fontos dolgokat akar tisztázni: a férje „művész, színész és környezetvédelmi aktivista” volt. Pénteken ő maga hívta fel a rendőrséget, és leírta lelkiállapotát. Amikor a rendőrök megérkeztek, a kertkapuhoz ment, és elmagyarázta, hogy pszichiátriai sürgősségi ellátásra van szükségük. Férje ekkor a háta mögött állt, kezében egy „kertészkedéshez használt machetével”, amelyet a kertkapura helyezett. „Soha nem fenyegetett meg” – magyarázta a 60 éves nő.

Az ügyészség szerint hiába szólították fel, hogy tegye le

Az ügyészség szerint a gyanúsított fegyverrel támadt a rendőrökre, annak ellenére, hogy többször felszólították, tegye le. Bors-spray-t is használtak, majd a földre leadott figyelmeztető lövések sem állították meg a németet.

K.: „Aztán négy lövéssel lelőtték, kettőt a szívébe és kettőt a tüdejébe”. Az asszony a heute.hu-n azt állította, hogy azt sem engedték, hogy odamenjen hozzá, hogy elsősegélyt nyújtson neki, vagy legalább a fejét fogja az utolsó pillanatokban. „Az előkertben, a szemem láttára vérzett el. Soha nem fenyegetett meg, én voltam élete szerelme”.

„Segítséget akart és megölték”

Marad a kérdés, hogy miért. Egy vétlen rendőr nem tudja, hogyan birkózzon meg mindezzel – egy nő nem tudja, miért kellett meghalnia a férjének. Gabriele K. csak ennyit tud: „Segítséget akart és megölték”.

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük