Parkokba rejtett pénzt oszt az amerikai milliomos: Mr. Jason Buzi ezúttal Berlinben akciózik

Az ingatlanbefektetéssel foglalkozó Jason Buzi – a név miatt először komoly médiahekkre gyanakodtunk –  korábban is adományozott pénzt jótékony célokra. A lekváros üvegekben, borítékokban elhelyezett és parkokban, tengerparton elrejtett pénzekhez kapcsolódó játékot először San Franciscóban próbálta ki – mint mondta, szeretette volna a bevételei egy részét visszajuttatni a köznek ilymódon.

Interjú Jason buzival, az ötletgazdával

 

Minden egyes akció előtt a Twitter-oldalán (HiddenCash) egy feladvánnyal jelentkezik, ebben utal arra, hol kell keresni a pénzt. Kezdetben sikerült  megőriznie anonimitását, de aztán lelepleződött, összesen 11 ezer eurót osztott szét – egy-egy szerencsés általában háromszámjegyû összeggel lett gazdagabb.

Segítői révén Európára is kiterjesztette tevékenységét, júliusban Londonban, Madridban kereshették a pénzét a játékosok. Párizsi akcióját lefújta, miután a francia rendőrség felhívta a figyelmét, hogy nyilvános pénzosztás az országban büntetendő, 6 hónap elzárás és súlyos pénzbüntetés jár érte.

HiddenCash New Yorkban

 

 

A Der Standard online portálja szerint a hétvégén Berlin van soron, a Twitteren már beharangozta az eseményt, ezúttal színes borítékokat kell a német főváros parkjaiban keresni. Ennek nem mindenhol örültek, az egyik amerikai akció során szó szerint szétkapták ” a célterületet” a keresők.

 

 

Mellékhatások: szétszedték a parkot a pénzre vadászók fotó? Buzzfeed

Mellékhatások: szétszedték a parkot a pénzre vadászók Fotó: Buzzfeed

 

A hétvégén Berlinben rejti el pénzét Mr. Buzi Fotó: Twitter

A hétvégén Berlinben rejti el pénzét Mr. Buzi Fotó: Twitter

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük