Pimasz betörők Salzburgban: az otthon alvó tulajdonos lakásából lopott kulccsal vitték el a Mercedest

A salzburgi férfi január közepén visszakapta a kocsiját a magyar rendőrőröktől Fotó: police.hu

 

Karácsonykor, december 25-én surrant be az idős férfi salzburgi otthonába egy 22 éves (román állampolgár) és 38 éves fóti férfi, valamint egy 33 éves nő, írta annak idején az orf.at.  A tulajdonos otthon aludt, a trió ennek ellenére több holmit is zsákmányolt, többek között egy hátizsákot, amelyben kocsikulcsok is voltak. Az egyikkel kinyitották  a meglopott férfi mélygarázsában álló E-osztályos Mercedesét, és azzal menekültek Magyarországra.

Ott azonban nem volt ekkora mázlijuk, erről már a Zsaru Magazin és a police.hu számolt be, Dunakeszin a rendőrök még aznap kiszúrták őket. 

Kézsmárki Róbert zászlós, körzeti megbízott és Stetner Péter Zsolt törzsőrmester, járőr fölfigyelt rá, hogy a vasútállomás elhagyatott parkolójában egy jó állapotú, osztrák rendszámú Mercedes áll, és két férfi ólálkodik körülötte.

– Feltûnt, hogy alulöltözöttek voltak az autóhoz képest – emlékezett a törzsőrmester. – A járőrkocsi láttán egyikük elhajított valamit a sínek közé. Igazoltattuk a besztercei A. Sz. Attila (22) román állampolgárt és 38 éves fóti társát, ruházat-átvizsgáláskor a fiatalabb férfinál eurót és ékszereket találtunk. A Mercedes zárva volt, azt mondták róla, egy Ausztriában dolgozó romániai ismerősüké, aki a vasútállomásról hazautazott, de nyitva felejtette az egyik ajtót, ezért őket kérte meg, hogy az ajtógomb lenyomásával zárják be.

A mesét nem vették be a rendőrök, az ékszerekről kiderült, hogy más ausztriai betörésekből származnak, az orf.at úgy tudja, hogy még két bûncselekményt ismert el a 22 éves gyanúsított.

A salzburgi férfi január 13-án kapta vissza jármûvét, a benne lévő tárgyakkal együtt.

A Zsaru Magazin teljes története a police.hu-n árhető el

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük