Punkt Wien: saját domainneve van Bécsnek

A legújabb földrajzi és közösségi top level domainek közül a világon elsőként a .wien-re végződő domainnév kezdte meg mûködését 2014. február 11-én. Az első .wien-re végződő honlapokat maga az osztrák főváros indította el, így már ezen a néven található meg Európa egyik legjelentősebb városfejlesztési projektje, a Seestadt Aspern (seestadt.wien), illetve a Smart City (smartcity.wien) projekt is. 

 – Bécs ezáltal még nagyobb figyelmet kap, ez egy óriási lehetőség a város mint márka és a bécsi gazdaság számára – hangsúlyozta Christian Oxonitsch városi tanácsnok az első honlapok bemutatásakor. 

A domain kezelésével és az új végződésû domainnevek értékesítésével a város a punkt.wien GmbH-t bízta meg, amely több fázisban hajtja végre a regisztrációt. 2014. április 30-ig a márkajoggal rendelkező cégek és szervezetek valamint magánszemélyek kérhetik a nevük bejegyzését. Ezt követően az olyan általános neveket értékesítik mint például a hotel.wien vagy a taxi.wien. Ha ugyanarra az internetcímre több kérelem is érkezik, elárverezik. A nyilvános regisztráció július közepétől indul, ekkor bármilyen szabadon választott domaint bejegyeznek – ha még nem létezik. A többlépcsős regisztrációval a visszaéléseket szeretnék elkerülni.

 

 

A domainnév kezelésével és értékesítésével megbízott punkt.wien GmbH ügyvezetői - Hermann Futter, DI Roland Schwärzler, Mag. Nikolaus Futter - Christian Oxonitsch  városi tanácsnokkal Fotó: Votava / PID

A domainnév kezelésével és értékesítésével megbízott punkt.wien GmbH ügyvezetői – Hermann Futter, DI Roland Schwärzler, Mag. Nikolaus Futter – Christian Oxonitsch  városi tanácsnokkal Fotó: Votava / PID

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük