Reszkessetek járőrök: 30 kilométeren keresztül üldözött a rendőrség egy 12 éves sofőrt az A2-es autópályán

Így kell profin kikerülni járőrkocsi, oszlopot, korlátot - 12 évesen Fotó: Alsó-Ausztriai Tartományi Rendőrség

Így kell profin kikerülni járőrkocsi, oszlopot, korlátot – 12 évesen Fotó: Alsó-Ausztriai Tartományi Rendőrség

 

Az ORF beszámolója szerint a gyermek még csütörtökön hajnalban vitte el az autót Grazból, a szülők hat órakor jelentették be az eltűnését – mint kiderült, a srác már nem először lépett le a járművel. A rendőrök szombaton este 11 óra körül figyeltek fel a kocsira Kottingbrunn közelében (Baden környéke), a fiú a kormányra tett párnára aludt az autópálya parkolójában. Amikor a járőrök felébresztették, azonnal indított és elszelelt az autóval Graz irányában az A2-es sztrádán.

Először Breitenaunál (Neunkirchen környéke) akarták megállítani, de itt kikerülte az úttorlaszt, majd Scheiblingkirchennél sikerült a parkolóba terelni, de amikor a rendőrök megközelítették a kocsit, a fiú megint elhajtott.

Grimmsteinnél letért az autópályáról, megint kikerült egy torlaszt, majd rossz irányban ment vissza a sztrádára, a rendőrök őszinte rémületére. Végül Seebensteinnél elhagyta az A2-est egy mellékúton, ott megint hiába álltak elé kocsikkal, kikerülte az akadályt. Végül aztán egy parkolóházba hajtott, itt kapták el végül. A menekülést azzal magyarázta, hogy nagyon megijedt a rendőrök láttán, ezért száguldott el.  Az Alsó-ausztriai rendőrség szerint a 12 éves nem először ült a volánnal, remekül vezetett, úgy kerülte ki az akadályokat, a járőrkocsikat, hogy egyikben sem tett kárt, írja az ORF. A Google Maps szerint körülbelül 30-35 kilométer a távolság Kottingbrunn és Seebenstein között.

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük