Rohonci bankrablások: megvannak a tettesek, egyikük kétszer is járt a pénzintézetben

Korábbi írásaink:

 Az októberi bankrablás Rohoncon.

 A decemberi eset.

 

Az ORF információi szerint az első, október 8-án elkövetett bankrablásban ketten vettek részt, egy 19 éves osztrák és egy 23 éves román állampolgár. A rablás mindössze 20 másodpercig tartott, senki nem sérült meg. A két elkövető egy ezüstszürke Volkswagen Passattal Magyarország felé menekült. A jármű rendszáma CO 45202 – ilyen kombinációt azonban egyetlen országban sem használnak. 

Mint utóbb kiderült, írja a heute.at, egy szolgálaton kívüli rendőr követte őket Magyarorságra, így hasznos információkkal tudott szolgálni. A portál úgy tudja, a burgenlandi és Vas megyei rendőrök együttműködése során rendszámot, ruhákat és két gázpisztolyt is találtak. A gyanúsítottak Romániába menekültek, azonban a 19 éves osztrák állampolgárt már október 9-én elfogták a hatóságok, amikor  Moldovába akart átlépni, ugyanis európai elfogatóparancs volt ellene. őt Ausztriába szállították, először tagadta tettét, majd beismerte, jelenleg Grazban ül vizsgálati fogságban.

23 éves társa egyedül követte el a december 11-i, újabb bankrablást Rohoncon. A román rendőrség szülőhazájában vette őrizetbe december 12-én, őt is átadják az osztrák hatóságoknak. A burgenlandi rendőrök szerint még egy esettel gyanúsítják a párost, szeptember 11-én a steiermarki St. Johann in der Haide településen rabolták ki a bankot – akkor Rohonc környékén loptak el egy autót, amit aztán a rablásnál használtak. (ORF, Heute)

 

A szeptemberi rablásnál készült kép: ezzel az üggyel is a két férfit gyanúsítják Fotó: ORF/Rendőrség

A szeptemberi rablásnál készült kép: ezzel az üggyel is a két férfit gyanúsítják Fotó: ORF/Rendőrség

 

 

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük