Rokoni alapon szervezett betörések: Ausztriában fosztogatott a család

 

A Burgenlandi Tartományi Rendőrség beszámolója szerint a csapat 2015 nyara óta portyázott Ausztriában – Burgenlandban, Steiermarkban és Alsó-Ausztriában követtek el bűncselekményeket –  egészen kedd éjszakai lebukásukig. Lakóházak mellett telephelyeket, klubházakat, raktárokat is kifosztottak. Általában készpénzt, szerszámokat és színesfémet vittek el – a zsákmányt aztán Magyarországon adták el. Az osztrák hatóságok végül a magyar rendőrök segítségével tudták azonosítani a büntetett előéletű elkövetőket.

 

Az apa három fiával kedden bukott le Burgban, az ottani tónál lévő nyaralókba törtek be, összesen nyolcba hatoltak be, amikor tetten érték őket. Eközben a negyedik fiú, a sógor és a család egyik barátja St. Margarethenen keresztül Bécsbe indultak. Az osztrák fővársoban egy cég telephelyéről két tekercsnyi, mintegy 1000 méternyi, összesen 500 kiló súlyú rézkábelt loptak. A zsákmányt egy VW Transporterbe pakolták és Nickelsdorfon keresztül akartak hazatérni. A család barátja egy személykocsival kísérte a furgont, azonban a rendőrök Bruckneudorfban feltartóztatták.A két fiút letartóztatták, a kísérő szabadlábon védekezhet.

Az ügyben folyik a nyomozás, a közlemény szerint valószínűleg több eset is a csapat számlájára írható. Az eddigi adatok alapján az okozott kár 50 ezer euróra tehető.

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük