Síbalesetben meghalt egy 14 éves tinédzser Ausztriában

Egy 14 éves lány halt meg csütörtökön a Seefeldben (Innsbruck-Land körzet) található Rosshütte síterepen történt balesetben. A fiatal síelő az édesapjával síelt, és a rendőrség szerint valószínűleg letért a sípályáról, majd egy fának ütközött. A baleset pontos körülményei egyelőre tisztázatlanok.

A rendőrség szerint a 14 éves osztrák síelő csütörtökön 14.00 óra körül édesapjával síelt a Rosshütte síterep kék pályáján. Az apja előre ment, majd a völgyállomásnál vette észre, hogy lánya nem követte.

Visszament a felvonóval, és ugyanazon a lejtőn újra lesíelt, hogy megkeresse a lányát. Az apa ekkor találta meg a lányát, aki mozdulatlanul feküdt egy fa mellett a lejtő legalsó részén. Azonnal elkezdte az elsősegélynyújtást, és más síelők segítségével megkezdte az újraélesztést is. A pályamentő csapat és egy orvos folytatta az újraélesztési kísérleteket, de nem tudták megmenteni a 14 éves lány életét.

A lány sisakot viselt

A rendőrség szerint magának a balesetnek a jelek szerint nem volt szemtanúja. A nyomok alapján feltételezhető, hogy a lány elhagyta a pályát és egy fának ütközött. Bár a lány sisakot viselt, sérülései olyan súlyosak voltak, hogy meghalt. A rendőrség szerint a 14 éves lány jó síelő volt, és jól ismerte a terepet.

Forrás: orf.at

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük