Sophie és David volt a két legnépszerûbb keresztnév Bécsben

A Sophie volt 2013 kedvenc lányneve Bécsben, összesen 139 újszülöttet anyakönyveztek ezen a néven. Sokan választották még az Emma (124), illetve az Emilia (114) nevet gyermeküknek, amelyek a 2., illetve 3. helyen végeztek a rangsorban. 2012 nagy kedvence, az Anna a 4. helyre szorult vissza – összesen 110 csecsemő kapta tavaly ezt a nevet az osztrák fővárosban. 2013 favoritja, a Sophie egyébként 2007 óta megtalálható az első 3 között.

A legnépszerûbb fiúnév 2013-ban a David volt, összesen 200 alkalommal került be az anyakönyvbe. őt az Alexander és a Maximilian követte 150, illetve 136-tal. A fiúneveknél ezzel ismét csak sorrendbeli változás történt, a rangsort ugyanis 2007 óta a David, Alexander és Maximilian triásza uralja. Egyre kevesebb viszont a Roland, a Wolfgang vagy a Martin, amelyek ma már ritkaságszámba mennek. A lányoknál a Petra, az Edith és a Gudrun tartozik ebbe a csoportba.

A ritka nevek esetében egyébként az a szabály, hogy nem lehet keresztnévként anyakönyvezni olyan megjelölést, amelyet nem szoktak keresztnévként használni, illetve ami nem szolgálja a gyermek érdekeit. Ezen kívül pedig legalább az első keresztnévnek meg kell felelnie a gyermek nemének.

Szakítottak a bécsi trenddel az osztrák főváros újévi újszülöttjének szülei: 0 óra 10 perckor született gyermeküknek ugyanis a Levin nevet adták. A kisfiú 3.460 grammal és 54 centiméterrel komplikációmentesen jött a világra a Donauspitalban. (Compress)

 

Levin volt 2014 első újszülöttje Bécsben Fotó: Votava / KAV

Levin volt 2014 első újszülöttje Bécsben Fotó: Votava / KAV

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük