Súlyos baleset az A1-es autópályán: ketten haltak meg a forgalommal szemben autózó, ittas sofőr miatt (videó)

Hajnali fél körül történt a tragédia, írja a kurier.at és az ORF, az 54 éves férfi  – ahogy azt a későbbi vizsgálatok megállapították, erősen ittas állapotban, 1,4 ezrelékes alkoholszinttel a vérében – rossz irányban, a forgalommal szemben hajtott fel a sztrádára, ahol aztán frontálisan ütközött a német házaspár autójával.

Az ütközés ereje mindkét gépjármûvet súlyosan megrongálta, a német autóban utazó testvérpár, egy 20 éves fiú és egy 9 éves lány, a mentők minden erőfeszítése ellenére elhunyt.  A kocsit vezető apa könnyebben, míg a hátul utazó anya súlyosan megsérült. A vétkes sofőr kéztörést és vágott sérüléseket szenvedett, kórházba vitték, azonban annyira részeg volt, hogy nem lehetett kihallgatni. A rendőrség különösen veszélyes körülmények között, gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsította meg. 

 

A helyszínen készült videó:

 

A szétrepülő roncsdarabok és törmelék még négy autót rongáltak meg, az autópályát csaknem reggel hat óráig le kellett zárni. A kurier.at  szerint Ausztriában 1987 óta  107 ember esett áldozatul az autópályákat rossz irányban használó autósoknak (németül Geisterfahrer nevezik őket – kb. szellemsofőr jelent), az évek során fokozatosan csökkent az ilyen végzetes baleset száma. 2010-ben egy hasonló tragédia történt, 2011-ben és 2012-ben szerencsére nem voltak halálos áldozatok, tavaly ketten vesztették az életüket. A rossz irányban közlekedőre azonnal felhívjáka  rádiók a figyelmet, a fenti eset azonban a korai órákban történt, így nem volt elég idő a figyelmeztetésre. 

A baleset képei itt érhetőek el.

A német házaspár autója fotó: YouTube

A német házaspár autója Fotó: YouTube

 

A vétkes sofőr autója Fotó: YouTube

A vétkes sofőr autója Fotó: YouTube

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük