Súlyos sérülésekbe halt bele egy háromhónapos csecsemő Bécsben

Szörnyű tragédia történt egy háromhónapos bécsi kisbabával: a szülők néhány napja vitték a kisfiút az Ottakring kórházba. A diagnózis: súlyos rázkódási sérülés és törések. Hiába szállították át a közkórházba, a baba nem élte túl.

Február 3-án egy 29 éves férfi és egy 26 éves nő bevitték gyermeküket az Ottakring kórházba. A háromhónapos kisfiú valószínűleg már eszméletlen volt. Az orvosok mindenesetre súlyos rázkódási traumát diagnosztizáltak – a kisfiú testében valószínűleg több csont is eltörött, írja a Krone.

Súlyos agykárosodás

A csecsemőt, aki 2023 novemberében született, a közkórházba szállították. Az édesanyja osztrák állampolgárságú szerb nő, az újszülöttet Liesingben anyakönyvezték. Az orvosok erőn felül küzdöttek a kisfiú életéért, ám hiába, az agykárosodás túl súlyos volt.

Az elkövető kiléte még mindig tisztázatlan

Egyelőre nem tisztázott, hogy ki rázhatta meg olyan erősen a gyermeket, hogy végül meghalt. Mivel a csecsemőt az ottakringi kórházba szállították, lehetséges, hogy az eset az apa (aki szintén szerb) fünfhausi lakásában történt. Az ártatlanság vélelme minden érintettre vonatkozik, hangsúlyozzák.

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük