Szomszédja mentette meg az égő nő (77) életét

A lilienfeldi (Alsó-Ausztria) járásban található Hainfeldben egy 69 éves férfi életet mentett, amikor szomszédja (77) mobilháza kigyulladt, berúgta az ajtót, és biztonságba helyezte a nőt. Egy másik szomszéd, amikor elfedezte a tüzet, riasztotta a tűzoltókat. A nő állapota válságos.

A Krone beszámolója szerint a szomszéd önzetlen erőfeszítései szó szerint az utolsó pillanatban mentették meg a 77 éves nő életét. Amikor vasárnap este a nyugdíjas asszony mobilháza egy kempingben, a Lilienfeldi járásban található Hainfeldben ismeretlen okokból hirtelen lángba borult, a szomszédja nem tétovázott sokáig. A 69 éves férfi egy bátor rúgással berúgta a bejárati ajtót. Amit ezután látott, attól megfagyott az ereiben a vér. A szomszédja ott állt előtte, lángolt mindenütt, de még mindig eszméleténél volt.

Kórházba helikopterrel

Kihúzta az áldozatot a lakókocsiból, törölközőkkel és takarókkal próbálta megfékezni a lángokat. Ez sikerült is neki. Egy másik szomszéd már korábban felfedezte a tüzet, és ezzel egy időben hívta a mentőszolgálatot. A nő súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel kellett a bécsi közkórházba szállítani. Az állapota továbbra is kritikus. A tűz okának kivizsgálása folyamatban van.

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük