Szörnyû baleset Ausztriában: tehervonat sodort el egy babakocsit Linz-Ebelsbergben

Az ebelsbergi állomás Fotó: Eisenbahn Unterwegs Wiki

A délutáni rendőrségi közelmények alapján újabb részletek derültek ki a tragédiáról, írja a kurier.at. A 33 éves anya a linzi főpályaudvarig akart utazni a gyermekével, amikor rájött, hogy elfelejtett jegyet váltani, ezért elindult lefele a lépcsőn. A babakocsi a peronon maradt, azonban a korábbi hírekkel ellentétben nem a vonat elé gurult, hanem a nagy sebességgel érkező tehervonat 11. vagonja találta el a tolókát. Egyelőre nem világos, milyen körülmények vezettek a tragédiához, elképzelhető, hogy a vonat által keltett légmozgás gyakorlatilag beszívta a kocsit. Azt is vizsgálják, hogy a babakocsit befékezett állapotban volt-e.

Az anya (akinek még két gyermeke van), a tehervonat (csak csak a linzi főpályaudvaron értesült a balesetről) és az utána érkező vonat mozdonyvezetője (ő közvetlenül a gázolás után érkezett a helyszínre a szerelvényével) pszichológusoktól kap segítséget, hogy fel tudják dolgozni a tragédiát. A rendőrség vizsgálja a biztonsági kamera felvételeit – ezeken annyi látszik, hogy az egyetlen szemtanú túl messze volt az esettől, és csak annyit észlelt, hogy a babkocsi eltûnt.

 

Korábban írtuk:

A kiadott hivatalos közlemények szerint a 33 éves anya leállította a babakocsit, majd lement az aluljáróba jegyet vásárolni. A tolóka azonban elindult, a sínekre zuhant, a 18 hónapos kislányt pedig halálra gázolta a beérkező tehervonat. A tragédia okai egyelőre ismeretlenek, a kurier.at-nak nyilatkozó rendőrezredes azt mondta, a peron járószintje lejtős, ezenkívül erős szél is fújt.

A balesetnek mindössze egy szemtanúja volt, ő viszont már későn észlelte a bajt, nem tudott időben beavatkozni. A mozdonyvezető kihallgatása délelőtt még tartott, a tehervonatok akár 100 kilométeres sebességgel is közlekedhetnek az állomáson. Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) közelményt adott ki, ebben megdöbbenését fejezte ki és jelezte, intenzíven együttmûködik az eset körülményeinek felderítésében. A vágányt felügyelő biztonsági kamera felvételeit átadták a rendőrségnek.

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük