Tavaly 20 halálos közúti baleset történt Burgenland útjain

A belügyminisztérium adatai szerint Burgenlandban tavaly 20 ember halálát követelte a közúti közlekedés. Ez eggyel több halálos áldozatot jelent, mint 2022-ben, és Ausztria-szerte is több volt a közúti halálesetek száma, olvasható az ORF cikkében.

Mint írják, Ausztria közútjain 2023-ban 396 ember vesztette életét balesetben. Ez hét százalékkal több, mint 2022-ben. A belügyminisztérium adatai szerint 2019 óta negyedik alkalommal regisztráltak kevesebb, mint 400 halálos áldozatot egy év alatt. Hosszú távon ez a negyedik legalacsonyabb áldozatszám a feljegyzések kezdete óta – közölte a belügyminisztérium szilveszterkor.

A fő okok: figyelmetlenség és nem megfelelő sebesség

A gondatlanság vagy figyelemelterelés (27,3 százalék) és a nem megfelelő sebesség (25,6 százalék) miatti halálos balesetek a balesetek feltételezett okainak több mint 50 százalékát teszik ki. Ezt követi az elsőbbség meg nem adása (15,0 százalék), az előzés (8,1 százalék) és a gyalogosok helytelen magatartása (6,7 százalék). Az Osztrák Közlekedési Szövetség (VCÖ) ezért fokozott intézkedéseket sürget a figyelemelterelés és a nem megfelelő sebesség elleni küzdelem érdekében.

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük