mobiltelefon Ausztria nő hazakísérő hívás

Telefonhívással kísérik haza éjszaka a nőket több osztrák városban

Hazakísérő telefonhívást indíthatnak Ausztria több városában az éjszaka otthonukba tartó nők. A szolgáltatást a grazi közterület-felügyelet speciálisan képzett munkatársai nyújtják, ha valamilyen gond van, azonnal értesítik a helyi rendőrséget.

Telefonos kíséret hazáig

Az ORF most arról számolt be, hogy Villachban is él a 0316-872 2277-es telefonszám – a település Ausztria egyik legbiztonságosabb városa, az önkormányzat számos kezdeményezést indított azért, hogy ez így is maradjon – az egyik ilyen a hazakísérő telefon.

A szolgáltatás célja, hogy nagyobb szubjektív biztonságérzetet nyújtson. A grazi közterület-felügyelet s speciálisan képzett munkatársai jelentkeznek be a számon és hazáig kísérik a hívottat.

Ha baj van, azonnal értesítik a rendőrséget

Vészhelyzetben a villachi rendőrséget értesítik, mondta Alisa Mack, Villach városának nőügyi és esélyegyenlőségi referense az ORF-nek, aki arról is beszélt, a nők biztonságban vannak, mert a munkatársak képzettek a témában, és a folyamatos kommunikáció egyéni biztonságérzetet.

Villach egyike a több városnak, amely igénybe veszi ezt a szolgáltatást – például Amstetten, Linz és Wiener Neustadt is részt vesz benne. A város évente 4500 eurót fizet a grazi közterület-felügyeletnek ezért. A hazakísérő telefon péntekenként, szombatonként és ünnepnapok előtt este 10 és hajnali 3 óra között működik. A világjárvány előtt összesen 700 000 ember vette igénybe a szolgáltatást a résztvevő városokban.

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük