Teleltetési szolgálat Bécsben: kertészek ápolják üvegházakban a mediterrán növényeket

Az osztrák fővárosban annak sem kell aggódnia, hogy hova tegye télen a nagyra nőtt pálmát, hibiszkuszt vagy leandert, akinek nincs télikertje – egyszerûen rábízhatja a nyolc teleltetési szolgáltatást kínáló bécsi kertészet valamelyikére. 

A szolgáltatás keretében október közepén külön erre a célra fenntartott üvegházakba szállítják a cserepes mediterrán növényeket, ahol egész télen át szakszerûen ápolják, gondozzák őket, majd május közepén visszaviszik a tulajdonosuknak. Akinek nincs kedve bajlódni vele, vagy meghaladja a fizikai képességeit, az kérheti a növények átültetését is. Természetesen vissza is vágják, illetve szükség esetén meg is szabadítják őket a tetvektől.

A szolgáltatás ára a növény fajtájától, nagyságától és gondozási igényétől függ, így például egy egyméter átmérőjû lombkoronával rendelkező leander teleltetése körülbelül 75 euróba kerül. Ehhez jön még az opcionálisan választható növényvédelem és a szállítási költség, ami további 15-15 euró. 

Jelenleg nyolc bécsi kertészet nyújt teleltetési szolgáltatást, amit szezononként mintegy 300 növénykedvelő vesz igénybe. Mivel egyre népszerûbb a szolgáltatás, sokan már most gondoskodnak az egész nyáron át a teraszon dédelgetett növények teleltetéséről. 

(Compress)

 

 

Üvegházakban telelhetnek át a mediterrán növények Fotó: Firma Jezik

Üvegházakban telelhetnek át a mediterrán növények Fotó: Firma Jezik

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük