Tragédia a Hohe Wandon: lezuhant túrázás közben egy apa és két gyermeke

A Hohe Wand nevû kirándulóhelyet családi programokra is ajánlják. A hivatalos turisztikai tájékoztatóban ez olvasható róla: „Wiener Neustadt közelében található. A 800 és 1.135 m közötti magasságban elterülő erdős fennsík egy jól kiépített úton egész éven át kényelmesen megközelíthető. A Hohe Wand Természeti Park számtalan érdekes látnivalót kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt: Skywalk kilátóterasz, sziklás ösvény, kilátótorony, kis állatkert, játszó- és szórakoztató hegy, simogató állatkert.”

A kurier.at beszámolója szerint a tragédia a kötelekkel, sodronyokkal biztosított Springlessteig nevû részen történt. A 36 éves bécsi férfi két gyermekével ereszkedett lefele – az 5 éves önállóan, míg a 3 éves testvérét a hátán vitte egy gyermekhordozó hátizsákban. Az idősebb fiú kicsúszott az egyik kötélnél, az apa utána kapott, azonban a mozdulattól elveszítette az egyensúlyát és mindhárman a mélybe zuhantak.

A 150 méteres zuhanást az apa és a fiatalabb fiú nem élte túl, a 5 éves testvért a helyszínre érkező mentők újraélesztették, és mentőhelikopter vitte kórházba, jelenleg életveszélyes sérülésekkel kezelik. Az esetet végignéző 36 éves anya súlyos sokkot kapott.

A Springlessteignek nevezett ösvényt – írja a kurier.at – könnyû útvonalként tartják számon, így nem szokatlan, hogy gyerekekkel is túráznak rajta. 

Frissítés, hétfő 15:00:

A sérült fiú állapota továbbra is kritikus, írta orf.at a kórháztól kapott információk alapján. A portál szerint a sziklás terepen vezető ösvény, ahol létrák és kapaszkodók segítik a fel- illetve lejutást “A könnyû” besorolást” kapott a hegyimentőktől, az útvonalat fiataloknak és kezdőknek is ajánlják.

 

A Hohewand Springlessteig nevû útvonalát jelző tábla

A Hohewand Springlessteig nevû útvonalát jelző tábla

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük