Tűz miatt kellett evakuálni egy hotel vendégeit

Hétfőn késő este tűz ütött ki egy Bad Kleinkirchheim-i szálloda mosodájában. A szálloda tulajdonosa mobiltelefonján kapta a riasztást, és hívta a tűzoltókat. Az épületet elővigyázatosságból kiürítették, a szállodatulajdonost pedig füstmérgezés gyanújával kórházba szállították, írja az ORF.

A 46 éves szállodatulajdonos 22 óra körül kapta a tűzjelzésről az értesítést a mobiltelefonjára. Amikor a tűzoltók kiérkeztek, az épület tűzzel érintett részét a szálloda személyzete már kiürítette – jelentette a Bad kleinkirchheimi tűzoltóság. A helyszínen a tűzoltók megállapították, hogy a helyiségben sok a gyúlékony anyag. Miután egy légzőkészülékes csapat bement a helyiségbe, el tudták oltani a még izzó tárgyakat.

A szálloda vendégeit visszaengedték az épületbe

A tűz törmelékének egy részét kivitték az épületből. Miután mindent leellenőriztek és az épület füstmentes volt, a mintegy 50 szállóvendég visszatérhetett a szobáiba. A jelentések szerint a vendégek nem voltak veszélyben, de a szálloda tulajdonosát füstmérgezés gyanújával kórházba szállították. A tűzoltóság szerint a szálloda jó tűzvédelmi felszerelésének köszönhető, hogy nem lett nagyobb baj.

Kedd reggel a tűzvizsgálók még a helyszínen voltak, hogy megállapítsák a tűz okát. A nyomozás még tart.

Tűz Arnoldsteinben

Arnoldsteinben is tűz ütött ki kedden. Egy családi ház lakóit létrák segítségével evakuálták az épületből.

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük