Tûznyelők, élő szobrok, táncosok: utcamûvészek fesztiválja Bécsben

Bulizott már tûznyelővel? És élő szoborral vagy szappanbuborék-tündérrel? Bécsben most megteheti: 2014. szeptember 5-7. között tartják ugyanis a Buskers Festivalt (Utcamûvészek Fesztiválja), amelyre a világ legkülönbözőbb országaiból érkeznek mágusok, akrobaták, táncosok, pantomimesek és komédiások. 

Az ingyenes szabadtéri fesztiválon idén ötven társulat vesz részt, az osztrák, német, olasz, cseh, lengyel vagy szlovák mûvészek mellett magyar előadók is szórakoztatják majd a közönséget. A Bandart Productions Dancing Graffiti címû egyedülálló utcaszínházi performansza például egy falra mázolt karakter születését és harcát mutatja be, amíg fel nem fedezi különleges belső erejét. A régi hangszerekkel és emberi hanggal elektronikus zene hangulatát keltő Airtisttal pedig már az Ozora Fesztiválon találkozhattak a különlegességek kedvelői. És miután az utcákon kialusznak a fények, az utcák mûvészei a Club Brutba, a Club U-ba és a TU

Prechtlsaaljába költöznek, hogy ott folytassák tovább a varázslást, zsonglőrködést és tûznyelést. 

A negyedik alkalommal a Karlsplatzon megrendezett fesztivál egyik célja, hogy feledhetetlen élményben egyesítse a legkülönbözőbb társadalmi és szociális áramlatokat. 

Részletes program: www.buskerswien.at

 

Szeptember első hétvégéjén rendezik meg Bécsben a Buskers Festivalt Fotó: Raimund Appel

Szeptember első hétvégéjén rendezik meg Bécsben a Buskers Festivalt Fotó: Raimund Appel  

 

 (Compress)

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük