Új nap, új bírság: 1500 eurós büntetés tilosban parkolásért Bécsben

A 8. kerületben élő férfinek volt  parkolóbérlete, azonban ez nem érvényes az úgynevezett Kurzparkzone-ra (azaz rövid időre engedélyezett parkolási övezetre), ennek ellenére az autóját egy szombati napon (akkor általában nincs érvényben a korlátozás) egy ilyen helyen állította le még márciusban. Az illető ezután feleségével együtt elutazott két hétre szabadságra, megfeledkezve arról, hogy rossz helyen van a gépkocsi. Amikor aztán hazatért, kellemetlen meglepetésként összesen 12 darab büntetés várta.

Az autó tulajdonosa ezután panaszt tett a hatóságnál, amely ki is vizsgálta az ügyet, majd felszólította a férfit, nyilatkozzon arról, hogy mennyi ideig parkolt tiltott helyen az autója. A tulaj becsületesen be is vallotta, de nem kellett volna: kapott még 9 kilenc cédulát a büntetésről, így összesen 1500 eurót kellene befizetnie. Az indoklás: minden egyes nappal újra kezdődött és megvalósult a szabálysértés.

A férfi most bírósághoz fordult, abban bízva, hogy a törvényszék elfogadja az érvélését, hogy a  külföldön töltött szabadsága miatt nem tudta megszüntetni a szóban forgó helyzetet, azaz nem tudta elhozni az autóját.

Amúgy jobban járt volna, ha a kocsit elszállítják, jóval olcsóbban megúszta volna, írja a portál. (A hatóságok abban az esetben szálíltják el a kocsit, ha az akadályozza a forgalmat, vagy nincsen rajta rendszám. Az eljárás után a kiváltás 242 euróba kerül, illetve 65 euró pluszban a jelzés hiánya.) 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük