Újévi babaszerencse: ikrek születtek éjfélkor Ausztriában

A 2024-es év dupla újévi babaszerencsét hozott Alsó-Ausztriában. Éjfél után néhány másodperccel egy ikerpár látta meg a napvilágot a tullni kórházban. Az első babákról a Krone készített összefoglalót.

NIEDERÖSTERREICH: a kis Anna 0 óra 20 másodperckor született, ikertestvére, Alice pedig 00:01-kor látta meg a napvilágot. A szülés császármetszéssel történt, mert a két gyermek fejjel lefelé feküdt az anya méhében. Az anya és a két gyermek, akik a terhesség 37. hetében születtek, „nagyon jól vannak”. A család Guntersdorfból (Hollabrunn kerület) származik. Anna 2140 gramm súlyú és 43 centiméter hosszú, Alice egy centiméterrel magasabb ikertestvérénél és 1890 grammot nyom.

A kis Eva 0 óra 09 perckor született a bécsújhelyi területi kórházban. A gyermek, aki nem tervezett császármetszéssel jött világra, 3810 grammú és 54 cm hosszú – mondta a szülészeti osztály személyzetének egyik tagja. Tizenöt perccel később a St. Pölteni Regionális Kórházban regisztrálták a 2024-es év első babasírását. Marie Rosalie császármetszéssel született 0 óra 24 perckor – közölte a szülészeti osztály. A kislány 3355 grammot nyom és 49 centi.

BÉCS: Az első újévi babahírek Bécsből a hietzingi Szent József Kórházból érkeztek. A kis Amara ott született 0 óra 16 perckor. A kislány 3700 grammot nyom és 52 cm hosszú. A spontán szülés komplikációk nélkül zajlott le. Az első baba a donaustadti klinikán született 0.56-kor. Elias 4000 grammot nyom és 52 cm – mondta a szülészet munkatársa. A spontán szülés komplikációk nélkül zajlott le.

STEIERMARK: A grazi regionális kórház szülőszobájában hajnali 1.07-kor született meg a 2024-es év első babája. A kórház munkatársa szerint kisfiú lett. Lukas 3810 grammot nyom és 54 centi. Spontán szülés volt.

VORARLBERG: Az előzetes információk szerint a kis Elina volt az első baba, aki Vorarlbergben született az új évben – 3 óra 39 perckor a Bregenzi Állami Kórházban – jelentette be egy kórtermi nővér. Súlya: 3814 gramm, magasság: 56 cm.

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük