Újra elszigetelik a bécsi energiaszolgáltató dolgozóit

Az ellátás biztonsága érdekében 50 dolgozóját ismét izolálja a bécsi energiaszolgáltató, a Wien Energie. A cégnél arra számítanak, hogy a koronavírus-járvány küszöbön álló, ötödik hulláma idején nagyon magas lesz a fertőzöttek és a karanténban lévők száma, olvasható az orf.at-n.

Mint írják, az önkéntesek kiválasztása és orvosi felkészítése már el is kezdődött, ők január 7-én egyelőre négy hétre költöznek be a Simmeringi Erőműbe és három bécsi hulladékégetőbe. Itt hálóhelyiségek, konyha, fürdő- és szabadidőszoba valamint pszichológus is a rendelkezésükre áll majd, hogy könnyebben átvészeljék ezt az időszakot.

A vállalat igazgatóságának elnöke, Michael Strebl szerint a lépés elengedhetetlen ahhoz, hogy minden körülmények között garantálni tudják az ellátás biztonságát.

A Wien Energie ötven dolgozója 2020 tavaszán egyszer már vállalta a négyhetes izolációt, hogy ezzel akadályozzanak meg egy esetleges megfertőződést. Akkor egy hónap után visszatértek ugyan a normál üzemmódhoz, de nem számoltak fel mindent, hogy szükség esetén újra el tudják szigetelni a dolgozókat a külvilágtól. A korábbi csapatból huszonketten újra vállalták a feladatot.

Fotó: Wien Energie

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük