Újra járnak a Railjet-szerelvények Budapest-Bécs-München vonalon péntektől

 

A közvetlen vonatközlekedés (Raijet és EC-járatok) München és Salzburg között szeptember közepén állt le a menekülthullám következtében. Pénteken ismét elindulnak a távolsági járatok, azonban a salzburgi főpályaudvaron az utasoknak át kell szállmiuk egy ott várakozó, másik Railjet-járatra, miután átestek a vizsgálaton. A Salzburgból Münchenbe utazók természetesen már korábban felszállhatnak a szerelvényre.A Münchenből induló vonatok esetében nem kell átszállni Salzburgban. Az ÖBB azt tanácsolja az uatzóknak, hogy mindenképpen vigyék magukkal érvényes útiokmányaikat.

Ugyanezt erősítette meg a MÁV-tájékoztatója is:

 

November 27-től újra lehet utazni Budapest – Salzburg / München között railjettel

Az eredeti menetrend szerint közvetlen railjet vonatok továbbra is csak Salzburg állomásig közlekednek, ahol az erre a célra kialakított ellenőrzési zónában történő okmány ellenőrzést követően az utasoknak át kell szállni egy, az érkező vonatéval azonos peronnal rendelkező vágányon előkészített másik rj szerelvénybe, amely tovább közlekedik Münchenbe. A felszállás előtt a railjet szerelvény előtt kialakított ún. biztonsági/kontrollzónában történik az utasok okmányainak ellenőrzése. Csak az ellenőrzés után lehet felszállni a szerelvényre. Így kérjük, hogy fokozottan ügyeljenek arra, hogy okmányaik Önöknél legyenek.

München – Budapest viszonylatban a Railjet vonatok átszállás nélkül közlekednek.

 

ÖBB: menetrend szerint közlekedő járatok Ausztria és Németország között

Továbbra is menetrend szerint közlekednek a vonatok Németország és Ausztria között az alábbi járatok:

– ICE-járatok a bécsi főpályaudvarról (Hauptbahnhof) Passaun át Frankfurt/Main irányába

– éjszakai járatok Passaun át Hamburgba és Düsseldorfba, illetve a Bécs és Berlin közötti járatok 

– Eurocity-vonatok Velencéből vagy Veronából Innsbruckon vagy Kufstein át Münchenbe, illetve az ÖBB Intercity-járatai Bregenzen, Lindaun át Stuttgart-Münster irányába

– a határmenti S-Bahn szerelvények Salzburg és Freilassing között

A Klagenfurtból és Grazból Münchenbe induló közvetlen járatok csak Salzburgig közlekednek. Németországban Freilassingból indulnak tovább, azaz a Salzburg-Freilassing viszonylatot más járattal (pl. S-Bahn) kell megtenni. A Németországból Grazba/Klagenfurtba tartó EC-szerelvényeken nem kell átszállni. 

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük