untitled

Grazi ámokfutó – Gyászmenetet tartanak az ámokfutó áldozataira emlékezve

Gräf Szilvia, az MTI tudósítója jelenti:

    Bécs, 2015. június 28., vasárnap (MTI) – 

    A menet Graz belvárosában azt a csaknem másfél kilométeres útvonalat járja be, amelyen az ámokfutó száguldozott múlt héten szombaton. 

    A megemlékezésen Werner Faymann osztrák kancellár, Heinz Fischer osztrák államfő, Hermann Schützenhöfer stájerországi tartományi kormányfő, Siegfried Nagl grazi polgármester és katolikus, evangélikus, iszlám és izraeli felekezeti vezetők is részt vesznek. 

    A gyászmenetet csaknem háromszáz rendőr kíséri majd, az érintett városrészeket már kora délutántól lezárják. A főtéri megemlékezést a helyszínen elhelyezett videófalakon is lehet követni, a közelben haladó buszjáratokat pedig ingyen lehet majd igénybe venni. 

    Múlt héten szombaton egy 26 éves boszniai származású férfi terepjárójával száguldozott és a járókelők közé hajtott Graz belvárosában. Ámokfutása három halálos áldozatot követelt, a sérültek száma pedig meghaladta a harmincat. A három közül az egyik halálos áldozatot még nem tudták azonosítani, napokkal ezelőtt közzétették a nő ruházatának fotóit is.

    A grazi kórházból egyelőre nem érkezett információ a két, kritikus sérüléseket szerzett áldozat állapotáról. 

    Az osztrák rendőrség az Interpol segítségével vizsgálja a tettes ausztriai és boszniai környezetét, ismerőseit és családját is kihallgatják, hogy megtalálják a férfi tettének okát. Jelenleg szakértők már a közösségi portálok bejegyzései alapján is vizsgálódnak. 

    A Die Presse című osztrák lap tudósítása szerint az elkövető feltehetőleg ismerte az egyik áldozatot, hiszen ugyanabban a bosnyák faluban volt bejelentett vállalkozása, mint ahonnan az áldozat származott. A rendőrség még vizsgálja ezt a szálat.

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük