untitled

(a sok negatívoskodás hatására, ösztönző jelleggel) elmesélem, hogy jöttünk ki minimális némettel és hogy sikerült lassacskán minden! 😎

Sok év külföld és másfél év Budapest után menyasszonyom hatására jöttünk Bécsbe augusztusban, mondván közel a családhoz!

Angolul és spanyolul profin, németül csak keveset beszéltünk!

Nagylevegővel, mérhetetlen bátorsággal, kéz a kézben ültünk a vonaton!

3 éjszakánk volt foglalva Hostelben, addigra kellett lakást szereznünk!

Lakás lett mai napig imádjuk, egy régi kedves nagylelkű ismerősünk fogadott be minket 10 napra, míg beköltözhettünk!

Szokásos teendők után 

jött a szőnyegbomba! 

Vendéglátôsként, 40-50 jelentkezés, 2 kudarcos interjú és megannyi elutasítás után megcsörrent a telefonom!

Belvárosi családias étterem, tolerálták a kezdő németemet, én ezt turbô nyelvi és munkahelyi szorgalommal hálátlam meg, hamar utôlértem magam 5 hônap után kineveztek szervízfőnökké!

Nem volt egyszerű, végsőkig hálásak vagyunk azoknak akik bármilyen formában támogattak és segítettek, igyekszünk jôtanáccsal szolgálni akik hozzánk fordulnak és segíteni annak kik rászorulnak!

Ezekre a kedves okoskodo posztokra hatalmas szukseg van !! Miert ilyen a magyar, miert nem tamogatja, segiti a masikat ? Hol vannak azok a posztok, hogy gyertek csak minel tobben, itt sokkal jobb az elet, barhogy meglehet probalni, akar nyelvtudas nelkul is??? En pl ugy jottem ki, hogy abendet koszontem reggel ! Ezert csak mosogatoi allasban tudtam elhelyezkedni, de bejelentett 8 oras melo volt heti 2 szabadnappal! 8 honap munka utan tudtam valtani, melo kozben/mellett pedig nemetet tanultam, mert igy mar volt penzem kurzusra. Ez volt 3 eve, azota is nemetet tanulok, es sokkal jobb munkahelyem van, penteken csak delig dolgozok, es minden hetvege, unnepnap szabad ! Probaljatok meg batran, sok sikert kivanok mindenkinek

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük