untitled

Kommentözönt váltott ki portálunk  Facebook-oldalain a Blikk által megírt eset: egy fiatalember öreg Suzukiján lecseréltették a fékcsöveket az ausztriai Fürstenfeldben. Látogatóink közül többen azt állítják, vadásznak a magyar autósokra a kisvárosban.

A Blikk azt írta, hogy Dániel16 éves Suzukijával indult egy hétvégi ausztriai pihenésre barátnőjével, amikor a magyar határtól húsz kilométerre, Fürstenfeldnél lemeszelte a hatóság. Egy olyan ellenőrzésbe futott bele, ahol az autót úgy átvizsgálják, mintha vizsgára menne.

– Nem új az autóm, de tökéletesen karbantartott, érvényes mûszaki van rajta – szögezte le a fiatalember. – Betereltek az út szélén lévő Mercedes-szervizbe, majd átvizsgálták a kocsit. Bár minden teszten átment, végül közölték, hogy a fém fékcsövek életveszélyesek, ezért ki kell cseréltetnem, plusz még meg is büntetnek, mert így jártam vele. Utólag olyan érzésem van, hogy mindenképpen bele akartak kötni valamibe. A fékek tökéletesen mûködtek, a fékpad is igazolta, a fém fékcsövek kifogástalan minőségét pedig a gyártó garantálja.

Időközben a szervizben kerítettek egy magyar származású fiatalembert, ő tolmácsolt Dánielnek: ha nem hajlandó kicseréltetni a fékcsöveket, leveszik a rendszámot, és trélerrel mehet, amerre lát. A teljes cikk itt olvasható

 

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/kicsereltettek-az-osztrakok-a-suzuki-fekjeit-2341723

A kommentelők szerint Dániel esete nem egyedi Füstenfeldben. Többen azt írták, gyakran ellenőrzik

 

  • Hetente kontroll van ott. A magyar fuvarosok mar nem járnak arra miattuk. A rendőr rokona a szervizesnek. Csak magyart cseh lengyel szlovákot ellenőriznek. Évek óta ez megy, és senki nem tesz semmit. Sok embernek a több havi fizetése nincs annyi, mint amennyi büntetéseket osztogatnak mosolyogva.

 

  • Ausztriában ez mindennapos! Főleg a kamionosokat húzzák meg keményen! 1,5cmes felületi sérülés a gumin 1800 euróba fájt! És rendszámlevétel! A magyar hatóság semmit nem tudott ellene tenni!

     

  • Az egyik kivitelező csapatunk is így járt ott egy kisebb teherautóval a körforgalomnál. Neki ott is kellett hagynia a teherautót a szervizbe. Úgy látszik élelmesek a sógorok Fürstenfeldben.

     

  • Naponta arra járok, sûrûn vadásznak ezek a f… magyar autókra. Másik történet, az osztrák szolgálati buszomat úgy hozták vissza fékbetét-cseréről, hogy rázott a kormány, másnap visszaküldtem, akkor jó lett! Ha magyar rendszám lenne a kisbuszon, naponta kiszednének, ahogy a többi magyart és külhonit.

 

 

 

Mi múlt heten itt Bécsben egy friss mûszakis Volvo v50et vittünk vásárlás előtti vizsgálatra (=mûszaki vizsga plusz optikai-általános felmérés) az ÖAMTC-hez. A friss mûszaki, amit egy privát cég végzett el, annyit ért, hogy a fékek nem mentek (volna) át a vizsgán, nem csak éppen nem, hanem a komplett tûréshatáron kívül voltak. Ennyit a mûszaki es mûszaki közötti különbségről.  Ausztriában nem engedélyezett a csak réz fékcső! Ezért itt simán nem adnak mûszakit!

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük