A bécsi Stephansdom téli hóesésben

Utazni muszáj: Bécs vonzó a turisták számára

Majdnem annyi vendégéjszakát regisztráltak az osztrák fővárosban 2023-ban, mint 2019-ben, erről beszélt az ORF-nek Norbert Kettner Bécs turisztikai igazgatója. A turisták száma az infláció, a gazdasági válság és a háborúk ellenére nőtt az osztrák fővárosban.

Bár pontos számok nincsenek, Kettner arról beszélt a Wien heute lapnak, hogy azok hasonlóak lesznek a világjárvány előtti utolsó „békeévhez”, 2019-hez. Az igazgató szerint mindez azért nagy meglepetés, mivel az Európához közeli konfliktusok, az infláció, a gazdasági nehézségek mind olyan tényezők, amelyek miatt az emberek visszafogják az utazásaikat. Azonban Bécs esetében nem ez a helyzet.

Trend: bezártság után kiszabadulás

Az emberek többet utaznak, mint korábban – mondta Kettner. A szakember szerint nekik is meg kellett tanulniuk, hogy az utazás iránti vágy szinte minden mást felülír. Ehhez jött még egy másik trend: a járvány idején megtapasztalt bezártságot, korlátozásokat sokan kompenzálják nyaralással, kirándulásokkal.

Kettner szerint sok küldő ország (ahonnét nagy számban érkeznek Bécsbe turisták) gazdasági nehézségekkel küzd. A bécsi turisztikai szervezet (Wien Tourismus) ezért a a jobb anyagi helyzetben lévő országokból, például az Amerikai Egyesült Államokból vagy Ázsiából vár több vendéget.

A bécsi belváros szállodai karácsony és szilveszter környékén megteltek. Kettner elmondta, hogy a város marketingfogásokkal igyekszik a külső kerületekbe terelni a látogatókat. „A vendégeink 50 százaléka már törzsvendég, ők már ismerik a nagy látványosságokat, és különösen örülnek, ha a város más részeit is felfedezhetik” – mondta.

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük