Durva sztori: zsidó foglyok kivégzését játszották el a karintiai iskolában

Megdöbbentő eset történt egy karintiai iskolában: fiatalok a szünetben zsidó foglyok kivégzését játszották el, fényképeket készítettek, majd ezeket feltöltötték az internetre. A rendőrséget azonnal riasztották, miután a fotók gyorsan elterjedtek az interneten.

Három nappal a holokauszt áldozatainak emlékére rendezett nemzetközi emléknap után megdöbbentő, felkavaró képek kerültek elő egy karintiai szakiskola tanítási szünetéből: öt fiú térdelt lehajtott fejjel, sorban egy osztályteremben, két lány pedig „eljátszotta” a kivégzési bizottságot, a „német tisztelgésre” emlékeztető kézmozdulattal. Egy másik lány osztálytársuk pedig a zsidó foglyok megrendezett kivégzését mobiltelefonja kamerájával rögzítette.

A sokkoló képeket végül a legidősebb társuk (17) osztotta meg a TikTok és az Instagram közösségi oldalakon. Ezekhez egy, a „Krone” által ismert, de tiltó rendelkezések miatt nem közölt nemzetiszocialista szimbólum is társult. A megdöbbentő posztok gyorsan bejárták a digitális platformokat, mire a többi osztálytársuk értesítette az iskola vezetőségét.

Lefoglalták a sokkoló felvételeket

Azonnal riasztották a rendőrséget. A nyomozás során egy informatikai nyomozó megnézte a fotós mobiltelefonján lévő eredeti felvételeket, és lefoglalta azokat. A sokkoló bejegyzéseket ezután törölték, és a 17 éves fiatalember közösségi médiacsatornáit lekapcsolták.

A hét, 14 és 17 év közötti gyanúsított fiatal ellen eljárás indult.

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük