Viharos Karácsony Ausztriában – riasztás csütörtökre

Szenteste a tiroli és a vorarlbergi hegycsúcsokon helyenként 200 km/h sebeséggel tombolt a szél, írja a wetter.at.

Karácsony napján sem volt jobb a helyzet, szinte egész Ausztriában gondokat okozott az erős szél, Karintiában, Katschberg környékén le kellett zárni az egyik főutat, mivel a kidőlt fák miatt nem lehetett közlekedni.

Vorarlbergben negyven helyre kellett kivonulniuk a tûzoltók, több helyen akadozott az áramellátás a vezetékre zuhanó fatörzsek miatt.

Salzburg tartományban, a hegyekben sem volt sokkal jobb a helyzet, kedden és szerdán számos sífelvonót leállítottak az erős szél miatt, amely tetőket is megrongált. Salzburg városában 2000 óta ez volt a megmelegebb karácsony.

Burgenlandban Neusiedl am See, Eisenstadt és Oberpullendorf körzetében tetőket szakított a vihar, de személyi sérülés nem történt.

A folytatás sem ígérkezik biztatónak: csütörtökön délről csapadékzóna éri el az országot, az Alpok déli részén akár egy méter friss hó is hullhat a hegyekben, jellemzően 30-50 centis friss hótakarót jósolnak a meteorológusok. Az alacsonyabban fekvő területeken eső várható, és szél változatlanul erős lesz.

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük