Vonattal jártak lopni a magyar fiatalok Ausztriába: több mint 67 ezer euró a kár

 

15 és 23 év közötti ifjak nem bonyolították túl a dolgot: este felültek az utolsó, Ausztriába induló vonatra Sopronban, majd pedig Mattersburg és Wiener Neustadt környékén, a vasútvonal melletti településeken fosztogattak, utána pedig az első hajnali járattal visszatértek  Magyarországra, írja beszámolójában  Burgenlandi Tartományi Rendőrség.

Kedvenc célpontjaink a parkoló autókban hagyott pénztárcák és mobiltelefonok voltak – azonnal feltörték a járműveket, ha ilyen zsákmányra bukkantak. A rendőrség szerint üzletekből is loptak, így kerültek a hatóságok látókörébe.  Hat autót is elkötöttek, ezek közül egy marad épen, egyet még keresnek a másik néggyel közlekedési baleseteket okoztak.  Emellett rengeteg mopedet és kerékpárt is elvittek.  

 

Wiener Neustadtban három ékszerüzletet is megpróbáltak kifosztani, itt sem a precíziós technikát vetettek be: kövekkel beverték a kirakatot, de csak egy ízben tudtak zsákmányra szert tenni. Előszeretettel törtek be fogadókba, klubházakba, ezekből pénzt, cigarettát és édességeket vittek el. Végül egy ilyen akciójuk okozta a vesztüket: Bad Sauerbrunnban két vendéglőbe és egy régiségüzletbe is behatoltak, azonban az egyik tulajdonos észrevette őket. A rendőrök az egyik bandatagot Mattersburgba, másik hármat Klingenbachban fogtak el, majd a kihallgatások nyomán a többiek kilétére is fény derült.

4 gyanúsított ül előzetes letartóztatásban, egy ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben, a többiek szabadlábon védekezhetnek. (Tartományi Rendőrség Burgenland)

 

A Wiener Neustadt-i ékszerüzlet betört kirakata Fotó: Tartományi Rendőrség Burgenland

 

 

 

 

 

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük