panoramarestaurant karren

Vorarlberg: szétrágta az egér a felvonó vezérlőjét, kétszázan rekedtek a csúcson Szilveszterkor

Egy egér ütötte ki a vorarlbergi Karren-csúcs felvonóját (Karrenseilbahn) Szilveszter éjjelén: az állat átrágott egy vezetéket, így az elektronikus vezérlőrendszer leállt, 200 vendég rekedt a csúcson.

A felvonó a 976 méter magasan fekvő étteremhez vezet, a gondolák egészen éjjel kettőig jártak, az utasok 15 euróért a jegyük mellé egy pohár pezsgőt is kaptak. Nem sokkal a zárás előtt ütött be a krach: mint az kedden kiderült, egy egér szétrágott egy vezetéket, emiatt az egész felvonó vészhelyzeti üzemmódra állt át.

Az étteremben 200-an rekedtek, több órába telt, amire őket sikerült tűzoltóság és a hegyi mentőszolgálat járműveivel illetve a felvonóval sikerült lehozni. Az ORF úgy tudja, volt olyan vendég, akinek öt órát kellett várakoznia. A sérült részt keddre sikerült megjavítani, így a drótkötélpálya ismét üzemel. A felvonót üzemeltető dornbirni önkormányzat közölte, jövőre korszerűsítik a felvonót, vezérlőrendszert kábeleket cserélnek és a völgyben található állomást is átalakítják. Utóbbi 1996-ban épült, évi 100 ezer utasra tervezték – jelenleg 350 ezren használják Karrenseilbahnt.

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük