Rendőrautó Ausztria

Würnitz: azonosították a lelőtt betörőt

A szerdára virradó éjjel a Würnitzben történt rablás után megállapították az elkövető személyazonosságát, akit a ház tulajdonosa lelőtt. A két bűntárs még mindig szökésben van.

Az esetről mi is beszámoltunk korábbi cikkünkben. Román állampolgár – ezt jelentette be csütörtök reggel Johann Baumschlager rendőrségi szóvivő. A nyomozásra hivatkozva egyelőre nem közölt további részleteket. A férfi két bűntársa még szökésben van, írta a noe.orf.at.

A vizsgálatok szerint a 71 éves tulajdonos három lövést adott le egy kézifegyverből, amelyre engedélye volt. Az egyik golyó eltalálta a román férfit. A betörőt megműtötték, még ma kihallgatják.

A három álarcos elkövető szerdán hajnali 1.00 óra körül tört be a házba. A felső emeleten alvó házaspár – a 71 éves férfi és 50 éves élettársa – zajra ébredt, és a kutya is jelzett. A nő lement a földszintre, ahol szembe találta magát a betolakodókkal. Az egyik elkövető egy fémtárggyal támadt rá, és a földre lökte.

Önvédelemből adták le a lövést?

A 71 éves férfi az élettársa segítségére sietett, és lelőtte az egyik elkövetőt. Baumschlager szerint a megsebesített férfi a kertben maradt, a kiérkező rendőrök letartóztatták. Az 50 éves nőt a támadás során az arcán érte az ütés, őt ambulánsan kezelték a kórházban. Élettársa sértetlen maradt.

A nyomozást az alsó-ausztriai bűnügyi hivatal rablási csoportja vette át. A lövöldözés körülményeinek megállapítása folyamatban van. Vizsgálják, hogy a 71 éves férfi önvédelemből lőtt-e.

Illusztráció: pixabay.com

About the author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük